maatschappelijk verkeer


maatschappelijk verkeer 1.0

de omgang van mensen met elkaar voor zover die betrekking heeft op hun leven als lid van de samenleving; het omgaan met elkaar in maatschappelijk opzicht

Algemene voorbeelden


Een ieder die zich op de terreinen of in de gebouwen van de hogeschool bevindt is gehouden de genoemde voorschriften en huisregels na te leven en de in het maatschappelijk verkeer geldende regels en normen van fatsoen jegens derden en goederen van derden in acht te nemen.

http://www.hhs.nl/studenten/statuut/statuut.html

Volgens Fennema is de term 'politieke correctheid' van Amerika naar Nederland komen overwaaien. Feministische en antiracistische bewegingen begonnen politieke en morele eisen te stellen aan de regels die in het maatschappelijk verkeer in acht genomen zouden moeten worden.

http://www.fsw.leidenuniv.nl/~shadid/Publicaties/publicaties.html,

Een smaakvolle maaltijd kan je troosten en over een dood punt heen helpen. Het kan ontspannend werken, de stemming verbeteren. Trouwens ook in het maatschappelijke verkeer. Iedereen weet dat zakelijke problemen veel makkelijker zijn op te lossen bij een goed diner, dan aan een kaal bureau.

http://www.nea-nederland.nl/

Het fooien geven is nog zeer gebruikelijk in dit land, ondanks alle sociale wetgeving. Het bevordert de medemenselijkheid, de vriendelijkheid in het maatschappelijk verkeer en de contacten van mens tot mens.

Boze brieven van Bijkaart, W.F. Hermans,